Programe

Circuit 5 zile-Istanbul, Metropola Celor 7 Coline

Locatie: Turcia din Europa
de la 219 EUR Europa 5 zile Transport Autocar Rezerva acum online
» CONTACT «
Orase Vizitate: Istanbul,

Ziua 1. BUCURESTI - RUSE - EDIRNE - ISTANBUL
Intalnire ora 05.30, plecare 06.00 la Gara de Nord. Plecare pe traseul Ruse -Stara Zagora -Edirne -Istanbul. Sosim seara, cazare la Istanbul.
Ziua 2. ISTANBUL - AYA SOFIA - PALATUL TOPKAPI - BASILICA CISTERNA - MOSCHEEA ALBASTRA
Mic dejun. Ne pregatim si vizitam pietonal Piata Sultanahmet, Hipodromul si Obeliscul Egiptean (cel mai vechi monument din Istanbul), adus din Karnak de imparatul roman Theodosius I (379-395 d.Hr.), Agia Sf. Sofia construita in anul 537 d.Hr., simbolul arhitecturii Bizantine, care pt. aproape 1000 de ani a fost cea mai mare catedrala din lume. Continuam cu Palatul Topkapi - resedinta sultanilor pana in1856, unde admiram celebrul palat, gradinile, Haremul si tezaurul unde sunt expuse sabia lui Stefan cel Mare si toiagul lui Moise, urmeaza Basilica Cisterna, construita in secol IV si transformata intr-o uriasa cisterna cu apa, menita sa alimenteze Palatul Topkapi. Coloanele din marmura din interior, 336 la numar, sunt frumos luminate si conduc vizitatorii spre locul unde se afla 2 capete ale Meduzei. Incheiem cu Moscheea Albastra, denumita astfel datorita celor 21000 de bucati de faianta albastru deschis din interior. Timp liber. Cazare la Istanbul - la acelasi hotel.
Ziua 3. ISTANBUL- MOSCHEEA SULEYMANIYE - SOPPING - Croaziera pe BOSFOR
Mic dejun. Vizitam pietonal Moscheea Suleymaniye, sau Moscheea lui Soliman Magnificul, una dintre cele mai mari moschei din oras, si una dintre cele mai cunoscute din țară. Sultanul si sotia lui favorita Hurrem Sultan, cunoscuta sub numele de Roxelana sunt ingropati in curtea acestei moschei. Moscheea se afla chiar pe malul Bosforului si al Cornului de Aur. Asadar privelistea din curtea exterioara a acestei moschei este superba. Timp liber la dispozitie pentru cumparaturi in Marele Bazar, inima comerciala a Istanbulului, cel mai mare si mai vechi bazar acoperit din lume. Spre seara, optional (25 Euro/pers.) croaziera in stramtoarea Bosfor, care desparte Marea Neagra de Marea Marmara, ocazie cu care vom admira ambele maluri ale Istanbulului - european si asiatic, dar si faimoasele obiective turistice ale orasului, Galata si Turnul Galatei, Yenikapi Camii, zidurile palatului Topkapi, palatul Dolmabahce.
Cazare la Istanbul - la acelasi hotel.
Ziua 4. ISTANBUL - PALATUL DOLMABAHCE
Mic dejun. Plecam de la hotel utilizand mijloace de transport in comun si vizitam Palatul Dolmabahçe situat în cartierul Besiktas din Istanbul, pe coasta europeană a strâmtorii. Palatul a servit ca principal centru administrativ al Imperiului Otoman din 1856 până în 1887 si din 1909 până în 1922. Palatul Dolmabahce e cea mai mare si mai luxoasă resedință din Turcia: 15.000 de metri pătrați construiți, 285 de camere, fără a socoti băile, holurile si anexele. În palat se întâlneste opulența orientală a celor sase sultani care l-au locuit (ultimii conducători ai Imperiului Otoman) cu rafinamentul occidental.
Timp liber in Istanbul si optional (45 Euro/pers), seara turceasca, cu dansuri si cina traditionala. Cazare la acelasi hotel in Istanbul.
Ziua 5. ISTANBUL - EDIRNE - BUCURESTI
Mic dejun. Plecare din Istanbul pe ruta Edirne - Stara Zagora - Ruse. Ne oprim in Edirne si vizitam Moscheea Selimiye, unul dintre cele mai importante monumente ale arhitecturii otomane, inclus pe Lista Patrimoniul Mondial UNESCO. Moscheea a fost construită între anii 1569 si 1575 de către arhitectul Mimar Sinan, la cerința sultanului Selim al II-lea. Sosire in Bucuresti seara tarziu, in functie de trafic si formalitati vamale.

Obiective turistice:

Intrari obiective turistice (tarifele sunt informative si se pot modifica in functie de sezon):
- Basilica Cisterna: 12 Euro, Palatul Topkapi 17 Euro, Palatul Dolmabahce: 16 Euro, Moscheea Suleymaniye, Moscheea Albastra, Aya Sofia si Selimiye acces gratuit).

Durata: 5 zile   |   Transport: Autocar   |   Exprimare pret: circuit/pers
Plecari Camera dubla
22.Feb.2023
29.Mar.2023
31.May.2023
219 EUR

Orase plecare:

Bucuresti /

Observatii tarife:

-Reducere copii 5-9 ani/ 15 euro.

- Supliment camera single: 90 euro

𝟏𝟎% 𝐑𝐞𝐝𝐮𝐜𝐞𝐫𝐞 𝐯𝐚𝐥𝐚𝐛𝐢𝐥𝐚 `p𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐢𝐧𝐬𝐜𝐫𝐢𝐞𝐫𝐢 si plata p𝐚𝐧𝐚 𝐥𝐚 𝟑0.𝟎𝟏.𝟐𝟎𝟐𝟑- Pentru plecarea din 22.02.2023

 

Servicii incluse: Servicii neincluse:
-Transport autocar clasificat
-4 nopti de cazare cu mic dejun hotel 3*
-Ghid insotitor din partea agentiei
-Vizitele mentionate in program
- Supliment camera single: 90 euro
-Excursiile optionale
-Asigurare medicala/storno, sau alte cheltuieli personale;
-Locuri preferentiale autocar (primele 3 banchete) 5 euro/pers;
-Ghizi locali 10 euro/pers
-Taxa de oras pentru fiecare cazare unde aceasta este solicitata
-Bacsis/tips - ghid+sofer (recomandat 1 €/zi/persoana)

Rezerva acum online